搜索

会员资源切换至【手机版】

切换本帖至【手机版】

开启左侧

Various Artists -Smooth Jazz Cafe Vol.3[MP3!]

[复制链接]
发表于 2021-8-1 21:38:50 | 显示全部楼层 |阅读模式

游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 1 才可浏览,您当前积分为 0

资源信息:

专辑中文名

: Smooth Jazz Cafe Vol.3

歌手

: Various Artists

资源格式

: MP3

发行时间

: 2001年

地区

: 波兰

语言

: 英语

概述

:

http://www.radio.com.pl/trojka/sjc/_images/sjc3.jpg

专辑简介:

Do trzech razy sztuka... Marc Jordan od końca lat 70 śpiewał kalifornijskiego rocka, ostatnio ciągnie go w stronę jazzu. Na szczęście dla nas... Jimmy Haslip na co dzień gra na basie w grupie Yellowjackets. U nas brawurowo z albumu "Red Heat". Marzyło mi się, żeby Kenny Loggins zaśpiewał na tej płycie. Marzenia się spełniają. Basia po raz trzeci, tym razem gościnnie z Peterem Whitem. Peter na koncertach gra w zespole towarzyszącym Basi. Znany i świetny producent Patrick Leonard (m.in. : Madonna, Natalie Imbruglia) z bardzo osobistej płyty "Rivers". Najwspanialszy Głos Świata - Ella Fitzgerald. Utwór nagrany w 1956 roku, brzmi nadal bardzo nowocześnie, a na dodatek jest przepiękny. Chuck Mangione i jego niezwykły utwór "Children Of Sanchez" , u nas w wyjątkowej wersji, połączonej wokalnej - Don Potter i instrumentalnej w singla. Wielki, nieżyjący saksofonista Grover Washington Jr. w popisowym "Soulful Strut". Anna Maria Jopek podarowała nam "Poranne łzy" z sesji do "Bosej". Aniu... bardzo dziękujemy! Pastelowa, atłasowa pianistka japońska - Keiko Matsui. Chyba nikt tak ładnie nie maluje muzyką, "Night Hawk's Dream" jest z lekka fioletowy, albo tylko tak mi się zdaje... Sovory śpiewa jak klasyk soulu, najwspanialszy jest w balladach o miłości. "Rose Rouge" grupy St.Germain z Francji to raczej acid jazz, ale lubię mieszać gatunki, to uatrakcyjnia i ożywia. Po każdej prezentacji tego utworu w radiu, mam pytania, kto to jest...?! St.Germain na koncercie chyba jeszcze lepsi, niż w studiu. Till Bronner z Niemiec w hołdzie dla Cheta Bakera. Marc Antoine był kiedyś gitarzystą w grupie... Basi Trzetrzelewskiej. Sam tez sobie świetnie radzi i zawsze mnie dobrze nastraja, mam nadzieję, że Państwa także. Tyle udało się pomieścić na jednej płycie. Więcej w naszych radiowych spotkaniach, w Trójce w każdą sobotę (sjc@polskieradio.pl). Zapraszam... Marek Niedźwiecki 19 listopada 2001

参考链接

上面的文字是波兰文,我也看不懂。不过好像是一个波兰的专放Smooth Jazz风格乐曲的电台的电台DJ,名叫Marek Niedźwiecki,他每年收集的最热门Smooth Jazz乐曲结集发行的一张CD,由环球唱片波兰公司出版。 不要以为波兰发行的唱片内容就是波兰歌曲了,里面基本全是欧美的Smooth Jazz乐曲。内容非常精彩,首首经典。 优雅的、怀旧的、即兴的享受它。。。 http://www.radio.com.pl/_admin/cm/trojka_new/main/_photo39/50470017-int.JPG

专辑曲目

: 1. "This Is How Men Cry / Charlie Parker Loves Me" - Marc Jordan 6'26" 2. "Los Feliz" - Jimmy Haslip 6'00" 3. "Conviction Of The Heart" - Kenny Loggins 6'55" 4. "Just Another Day" - Peter White & Basia 4'41" 5. "The Slough" - Patrick Leonard 4'16" 6. "Bewitched" - Ella Fitzgerald 7'04" 7. "Children Of Sanchez" - Chuck Mangione 6'56" 8. "Soulful Strut" - Grover Washington, Jr. 4'16" 9. "Poranne łzy" - Anna Maria Jopek 5'37" 10. "Night Hawk's Dream" - Keiko Matsui 4'55" 11. "Love Is Still Enough" - Sovory 5'24" 12. "Rose Rouge" - St. Germain 4'03" 13. "Have You Met Chet?" - Till Bronner 4'42" 14. "Sunland" - Marc Antoine 4'36" 本专辑已加入mp3共享计划

主题推广

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

切换至【手机版】| 主站| Archiver|

JS of wanmeiff.com and vcpic.com Please keep this copyright information, respect of, thank you!JS of wanmeiff.com and vcpic.com Please keep this copyright information, respect of, thank you!

|网站地图

GMT+8, 2026-6-30 22:45 , Processed in 0.480856 second(s), 115 queries .

快速回复 返回顶部 返回列表